E-mailadres instellen op iPhone of iPad (iOS)

In dit artikel leggen we u uit hoe u uw e-mailadres van uHost kunt instellen op uw iPhone of iPad. Bij de schermafbeeldingen maken we gebruik van een iPhone maar dezelfde instellingen zijn ook van toepassing bij het instellen op uw iPad.

• Ga naar Instellingen
  • Ga naar Mail (of Mail, Contacten, Agenda)
  • Ga naar Accounts -> "Nieuwe account" -> Anders

• Ga naar "Voeg mailaccount toe"

• Op het volgende scherm geeft u uw accountgegevens op:
    Bij Naam: Hier geeft u de naam op die u wilt gebruiken als afzender
    Bij E-mail: Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl
    Bij Wachtwoord: Het wachtwoord van uw e-mailadres
    Bij Beschrijving: De naam waarmee u de account kunt herkennen, wij adviseren het e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl

• Op het volgende scherm geeft u de gegevens van uw mailserver op:
    Kies bovenin voor IMAP (is standaard al gekozen)
    Bij Naam: Hier geeft u de naam op die u wilt gebruiken als afzender (is overgenomen uit de vorige stap)
    Bij Beschrijving: De naam waarmee u de account kunt herkennen, wij adviseren het e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl (is overgenomen uit de vorige stap)

Onder het kopje SERVER INKOMENDE POST:
    Bij Hostnaam: imap.uhost.nl
    Bij Gebruikersnaam: Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl
    Bij Wachtwoord: Het wachtwoord van uw e-mailadres (is overgenomen uit de vorige stap)

Onder het kopje SERVER UITGAANDE POST:
    Bij Hostnaam: smtp.uhost.nl
    Bij Gebruikersnaam: Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl
    Bij Wachtwoord: Het wachtwoord van uw e-mailadres (is overgenomen uit de vorige stap)

Vervolgens klikt u rechtsboven op "Volgende".

• Op het volgende scherm kunt u eventueel de synchronisatie van notities instellen en klikt u rechtsboven op "Bewaar".