E-mailadres instellen op Android

In dit artikel leggen we u uit hoe u uw e-mailadres van uHost kunt instellen op uw Android apparaat. Bij de schermafbeeldingen maken we gebruik van een Samsung Galaxy A5 met Android 6.0. Vanwege de vele verschillende apparaten en software variaties die door verschillende fabrikanten worden gemaakt kan het zijn dat de instellingen net iets anders zijn op uw apparaat. We proberen hier rekening mee te houden. Mocht u ergens toch nog een scherm hebben waar u niet uitkomt neemt u dan contact met ons op. Ga naar Apps en klik op E-mail (of Mail), soms te vinden in het map Google

• Ga naar Instellingen -> Account -> Account toevoegen -> E-mail
  • Onder het kopje "Inloggegegevens invoeren":
    Bij E-mailadres: Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl
    Bij Wachtwoord: Het wachtwoord van uw e-mailadres
    Klik op Volgende

• Op het volgende scherm kiest u bij type account voor "IMAP-ACCOUNT"

• Op het volgende scherm geeft u de instellingen voor de inkomende server op:
    E-mailadres: Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl
    Gebruikersnaam: Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl
    Wachtwoord: Het wachtwoord van uw e-mailadres
    IMAP-server: imap.uhost.nl
    Beveiligingstype: SSL
    Poort: 993
    Klik op Volgende

• Op het volgende scherm geeft u de instellingen voor de uitgaande server op:
    Bij SMTP-server: smtp.uhost.nl
    Bij Beveiligingstype: TLS
    Bij Poort: 587
    Inloggen verplicht: aangevinkt
    Bij Gebruikersnaam: Uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl
    Bij Wachtwoord: Het wachtwoord van uw e-mailadres
    Klik op Volgende

• Op het volgende scherm stelt u overige instellingen in naar wens en klikt u op volgende

• Op het laatste scherm:
    Bij "Geef dit account een naam (optioneel)": De naam waarmee u de account kunt herkennen, wij adviseren het e-mailadres, bijvoorbeeld info@uwdomein.nl
    Bij "Uw naam": Hier geeft u de naam op die u wilt gebruiken als afzender
    Klik op "GEREED"